Selecteer een pagina

Aanleverspecificaties

Lever altijd een pdf-bestand aan.

imago-bestandsformaat-pdf-x1aBij voorkeur een PDF/X-1a. Office-documenten worden niet geaccepteerd.

Voeg rondom je ontwerp 3mm bleed (afloop) toe.

imago-uitleg-bleedHet pagina-formaat in de pdf is dan het formaat van het afgewerkte product + 6mm in de breedte + 6mm in de hoogte. Een A4 wordt dan 216mm x 303mm. Géén snijtekens of drukmarkeringen toevoegen en ook geen wit rondom je ontwerp.

Houd een veiligheidsmarge aan van 4mm.

imago-uitleg-veiligheidmargeZorg dat belangrijke items (teksten/logo’s) in je ontwerp minimaal 4mm van de snijrand van het product af staan. De bleed (afloop) zit daar nog omheen. Dus 7mm van de rand van de pagina inclusief bleed.

Gebruik CMYK kleuren als kleurmodus.

Lukt dit niet? Kies dan bij bestellen voor: ‘Uitgebreide bestandscontrole’. Wij converteren het bestand vervolgens in het juiste kleurprofiel voor de drukker. Géén felle RGB kleuren gebruiken.

Minimale resolutie: 300 dpi.

Gebruik je afbeeldingen met teksten? Gebruik een minimale resolutie van 300 dpi. Voor klein drukwerk (zoals visitekaartjes) adviseren wij zelfs om 600 dpi te gebruiken.

Sluit de lettertypes in bij de pdf.

Zorg dat de gebruikte lettertypes zijn ingesloten in de pdf.

Maak teksten niet te klein.

Gebruik een minimale lettergrootte van 6 pt in je ontwerp. Tip: Controleer de tekst door de pdf die je gemaakt hebt op je beeldscherm te vergroten of te verkleinen tot (ongeveer) het formaat van je product en beoordeel dan of het goed leesbaar is.

Ontwerp je in Canva?

Gebruik bij Downloaden: PDF-Afdrukken en selecteer: Bijsnijdmarkeringen en afloop.